51 Gratis Manieren om Meer Insta Volgers te Krijgen die dol Zijn op jou!

Ben je constant foto’s aan het posten, maar wil het niet lukken om meer Insta volgers te krijgen? Dan is dit je geluk! In dit artikel leer ik je GRATIS 50 manieren om meer Insta volgers te krijgen en meer engagement met je posts.

Je zult zien dat meeste van de ideeën hieronder gefocused zijn rondom het verhogen van de engagement (likes en comments). De reden hiervoor is: blijvend engagement leidt van nature naar meer Insta volgers. 

Het deprimerend gevoel wanneer je start met posten van foto’s op Instagram is heel herkenbaar. Je hebt heel veel energie en tijd gesopt in je werk en je krijgt niets meer dan een paar likes van een handvol volgers.

Zeker op zulke moment is het heel makkelijk om je ontmoedigd te voelen. Zelfs wanneer je de voordelen kent van sociale media marketing die op jou aan het wachten zijn wanneer je succes boekt met je initatief.

Op zulke momenten is het heel makkelijk om te twijfelen of je uberhaupt geld kunt verdienen met Instagram wanneer je niet eens likes kunt verdienen met Instagram. Ondanks zulke resultaten moet je niet aan jezelf gaan twijfelen! In een ander artikel vertel ik je uitbundig hoe JIJ geld kunt verdienen met Instagram.

Bij het implementeren van deze strategieën moet je in je achterhoofd houden dat er geen vervanging bestaat voor:

 • vaak posten van aantrekkelijke, creatieve en relevant foto’s waar je insta volgers van houden.

Gebruik onderstaande manieren om meer Insta volgers te krijgen hoe je wilt. Echter, houd in je achterhoofd dat engagement altijd je onderliggende doel moet zijn. 


Hét E-book dat je helpt om te beginnen met geld te verdienen met Instagram

IK WIL GELD VERDIENEN MET INSTAGRAM


De 51 Manieren om Meer Insta Volgers te genereren

 1. Gebruik hashtags die vaak gebruikt worden om meer Insta volgers te krijgen:  #FF (Follow Friday), #instafollow, #l4l (Like for like), #tagforlikes and #followback.
 2. Begin honderden likes te geven aan random foto’s van mensen in jouw doelgroep. Neil Patel heeft deze strategie gebruikt en constateerde dat voor elke 100 likes dat hij gaf, hij 6 Insta volgers erbij kreeg
 3. Start een wedstrijd om meer Insta volgers te krijgen. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is om een plaatje te uploaden om de wedstrijd te promoten. Daarna kun je mensen vragen om het te liken om mee te doen.
 4. Promote je Instagram account op andere social media accounts en profielen. Vertel mensen wat ze kunnen verwachten door je te volgen. Bijvoorbeeld achter de scene foto’s, sneak peeks, coupons, etc.)
 5. Like en geef commentaar op foto’s van anderen. Dit is de meest natuurlijke manier om meer Insta volgers te krijgen.
 6. Gebruik populaire hashtags zodat je plaatjes gevonden worden tijdens het zoeken. Sommige populair hashtags zijn #love, #instagood, #tbt, en #photooftheday
 7. Post plaatjes om 2u ‘s nachts of om 5u in de middag. Onderzoek laat zien dat deze tijden het beste zijn om meer Insta volgers te krijgen.
 8. Zoek en volg mensen die populaire hashtags gebruiken zoals #followme en #likeforlike. Meeste van deze mensen zullen je dan terug volgen!
 9. Vergeet niet dat kwaliteit beter is dan quantiteit. Verbeter je account op om alleen de beste plaatjes er op te laten. Niemand wil iemand volgen die duizend zinloze foto’s heeft van voedsel of andere random foto’s.
 10. Gebruik de Mayfair filter. Volgens het Track Maven’s Fortune 500 Instagram onderzoek, is het de meest effectieve filter voor marketeers.
 11. Zorg er voor dat je bio compleet is. Voeg relevant keywords en hashtags toe. Plaats daar ook een link naar je eigen site. En probeer vooral niet te veel te spammen. Anders krijg je geheid geen insta volgers!
 12. Stel vragen in de bijschrijft van je plaatjes. Dit is een hele goede manier om de engagement te verhogen.
 13. Post op zondagen. Op deze dag worden namelijk het minst aantal foto’s gepost. Dus op deze manier kun je je zichtbaarheid vergroten.
 14. Wees consistent. Weet waarom je post en voor wie je post. Wees consistent in hoe je het platform gebruikt en je Insta volgers zullen organisch blijven groeien.
 15. Roep je gebruikers tot actie in de beschrift van je plaatjes. Verhoog de engagement door hun te vragen om verdere actie te ondernemen. Bijvoorbeeld: laat me weten hoe je hier over denkt in de comments.
 16. Wees niet bang om vaak te posten. Je zou verwachten dat een onderneming die vaak post minder engagement krijgt, maar onderzoek laat zien dat dit niet het geval is. Volgens Union Metrics is er geen relatie tussen de hoeveelheid plaatjes dat iemand plaatst en zijn/haar engagement… in ieder geval geen negatieve.
 17. Volg de aangeraden gebruikers. Ga naar je instellingen en klik op het tandwiel icoon. Klik op “vind vrienden en nodig ze uit”, en klik dan op “Aangeraden vrienden”.
 18. Gebruik Piquora om te zien welke type foto’s meer engagement genereren… Post vervolgens meer van zulk soort plaatjes
 19. Gebruik geo-tagging. Wanneer je dit gebruikt dan zullen anderen in jouw regio dit plaatje zien wanneer ze naar de pagina van de regio gaan.
 20. Gebruik Latergramme om je Instagram posts in te plannen. Consistent platjes uploaden is de sleutel om je aantal Insta volgers over tijd te laten groeien.
 21. Engage echt met je gebruikers. Alle tips, truucjes en strategieen in de wereld kunnen niet op tegen echt engagen met het platform. Wees opzettelijk in het liken van foto’s en achterlaten van comments. Vind vaak nieuw mensen om te volgen en engage met ze door te reageren op commentaar en vragen.
 22. Combineer meerdere foto’s in een collage voor maximale engagement. Gebruik een tool zoals PicFrame om tot 9 foto’s of video’s te combineren.
 23. Vraag een beïnvloeder om jouw of je product te benoemen. Wanneer je zo een Instagrammer kent die jouw product heeft gebruikt, vraag dan hierom. Het zou zo maar kunnen werken en dit zou je veel nieuwe volgers kunnen opleveren.
 24. Plaats foto’s van dingen die blauw zijn. Onderzoek toont aan dat zulk soort foto’s 24% meer likes krijgen dan foto’s die oranje of rood zijn.
 25. Post of woensdagen: plaatjes die halverwege de week geplaatst worden ontvangen iets meer engagement dan plaatjes die op andere dagen zijn gepost.
 26. Gebruik het woord “commentaar” in je bijschrijften. Sommige onderzoeken tonen aan dat het gebruik hiervan voor veel meer commentaar zorgt dan posts zonder
 27. Gebruik gezichten in je plaatjes. Dan Zarella vond dat plaatjes met gezichten meer dan 35% likes krijgen dan zonder
 28. Tag relevante mensen in je plaatjes. Dit zorgt er voor dat deze foto’s in hun feed komt. Hierdoor zullen ze jouw plaatje eerder gaan delen.
 29. Hoe lichter hoe beter. Plaatjes tussen de 65-85% licht krijgen 24% meer likes dan plaatjes met minder dan 45% licht.
 30. Ontwikkel een merk hastag. Verzin een hashtag en moedig je volgers aan om deze te gebruiken. Dit zorgt er voor dat je Insta volgers engagen met je merk. Tegelijkertijd zorgt dit er voor dat je zichtbaarheid stijgt.
 31. Deel achter de scene foto’s. Dit zorgt voor een persoonlijkheid achter je merk. Deel plaatjes om te laten zien wie de echte mensen achter het logo zijn.
 32. Nodig een gast uit om iets te posten op je account. Wanneer je contact hebt met een invloedrijke Instagrammer, dan zou je hem/haar eens kunnen vragen om dit voor je te doen. Dit is een hele goede strategie om je engagement te laten exploderen. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid nieuwe Insta volgers die je gaat krijgen.
 33. Deel plaatjes die door je publiek zijn gepost. Zeker wanneer ze je product(en) noemen. Dit moedigt anderen weer aan om jouw plaatjes of je producten te delen.
 34. Post ook soms zonder filters. Sommige onderzoeken tonen aan dat plaatjes zonder filters het meeste engagement krijgen.
 35. Promote je instagram account naar je email abonnees. Deel op zijn tijd een plaatje in je nieuwsbrief en zet er een link in naar je Instagram account.
 36. Promote je Instagram gebruikers op je fysieke marketing materiaal: merken, product afbeeldingen, enzovoort.
 37. Volg al je Facebook vrienden op Instagram en velen zullen je terug volgen. Om dit te doen klik je simpelweg op je Instagram profiel. Dan klik je op de 3 punten aan de rechterkant van je scherm. Klik op “vind vrienden” en dan “vind vrienden via Facebook”.
 38. Gebruik randen en structuren in je plaatjes. Plaatjes met vele randen ontvangen 125% meer likes dan foto’s die dat niet hebben. 
 39. Vertel een verhaal. Gebruik de beschrift van je plaatje om een interessante verhaal te vertellen. Verhalen vertellen helpen je om een emotionele band te ontwikkelen met je merk of product. Daarnaast zorgt een interessant verhaal er voor dat je verhaal veel meer gedeeld gaat worden door je Insta volgers.
 40. Wanneer je bij een live evenement bent geweest, tag dan bekende Instagrammers voor meer zichtbaarheid en delen.
 41. Wanneer je op vakantie gaat, vergeet dan niet om vele van je mooie foto’s ook te delen met je publiek. Echter, probeer deze foto’s relevant te houden voor je publiek voor een hogere engagement. Je kunt ook je reis ervaringen delen op verschillende sites om Insta volgers via externe platformen te krijgen.
 42. Gebruik Iconosquare (eerder genaamd Statigram) om de groei van je account bij te houden. Kom er achter welke plaatjes het beste bij je publiek passen en post meer zulk soort plaatjes.
 43. Gebruik Aviary om je plaatjes te croppen, randen toe te voegen of om effecten toe te voegen. Dit zorgt er voor dat je foto’s echt uitspringen!
 44. Gebruik het woord “like” in je bijschrift. Onderzoek toont aan dat plaatjes met deze beschrift 89% meer likes krijgen.
 45. Plan, bereid je voor en voer uit. Net als meeste dingen in het leven, doelwust werken vergroot je kansen. Stel een plan op voor hoe je Instagram gaat gebruiken. Gebruik daarna een agenda om jezelf bij te houden.
 46. Post plaatjes met quotes. Plaatjes met quotes op social media zijn overal te vinden. Plaats een motiverend, inspirerend of een grappig quote over je plaatjes met een zoals zoals Canva.
 47. Verbind je Instagram account met je contacten lijst. Klik op de drie punten bovenaan je scherm, klik op “vind vrienden” om een koppeling te maken met je email lijst.
 48. Netwerk met invloedrijke Instagrammers. Zoek naar hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf. Kom daarna achter welke gebruikers de meeste Insta volgers hebben en Insta engagement.
 49. Gebruik een tool als Crowdfire om te analyseren hoe je Instagram posts je volg statistieken beïnvloedt.
 50. Ontwikkel co-promoties met andere gebruikers. Vind gebruikers in aanvullende niches die een soortgelijk aantal Insta volgers hebben en organiseer voor benoemingen en shout outs om elkaar te helpen om meer Insta volgers te krijgen.
 51. Bouw een gemeenschap rondom een speciale hashtag. Ontwikkel een wedstrijd of een campagne waar je gemeenschap aan mee kan doen en geef deze een unieke hashtag. Hier zijn enkele ideeën om je eigen hashtag campagne op te zetten.  

Vergeet niet dat een groot aantal volgers waardeloos is wanneer je niet de tijd neemt om echt met ze te engagen en te communiceren. Uiteindelijk is het doel om je volgers te converteren naar klanten. Deze 50 tips zullen je helpen om je publiek te bouwen en engagement met ze te behouden dat uiteindelijk zal leiden naar conversie.

De Volgende Stap in je Insta Carrière


Hét E-book dat je helpt om te beginnen met geld te verdienen met Instagram

Ga verder


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *