Hoe je Geld Kunt Verdienen met Instagram (met 1k of 100k volgers)

Geld verdienen met Instagram is dat echt mogelijk?

Je hebt waarschijnlijk verhalen gehoord van Instagrammers die geld verdienen met foto’s die ze elke dag nemen en delen. Je bent zelfs zo ver gegaan dat je naar je eigen volgers hebt gekeken en hebt gedacht: “misschien kan dat ik dat ook”.

Net als bloggers, YouTubers, en iedereen die een publiek heeft rondom content die ze produceren, hebben Instagrammers bereik en invloed uitgevogeld – twee aspecten waar veel bedrijven moeite mee hebben.

Bereik en invloed bieden de kans aan Instagram makers om meerdere inkomstenbronnen te exploreren en te genereren. Dit kan een exploratie zijn om een imperium te bouwen of simpelweg extra geld en gratis spullen.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Als je nu aan het nadenken bent over hoeveel Instagram volgers je hier voor nodig hebt, het korte antwoord op hoeveel Instagram volgers je nodig hebt is “niet zo veel als dat je denkt”.

Het lange antwoord op de vraag hoeveel Instagram volgers je nodig hebt hangt af van factoren zoals:

 • De niche waar je in zit en hoe makkelijk je deze kunt koppelen aan een product categorie (mode, voedsel, schoonheid, gezondheid en welzijn zijn populaire niches, gebaseerd op top hashtags.
 • Hoe engaged je volgers zijn (100K neppe volgers heeft weinig zin)
 • Welke omzetkanalen je gebruikt voor je Instagram volgers

Natuurlijk, des te meer engagement onder je Instagrammers, des te beter. Er zijn verschillende guides die je helpen om meer Instagram volgers te krijgen zoals deze hier: How to Build a Massive Following on Instagram

Ook al maken top Instagrammers duizenden per post op Instagram, kleinere spelers met een hoge engagement en maar 1000 Instagram volgers hebben de kans om geld te verdienen.

Hoe je Geld kunt Verdienen op Instagram

Afhankelijk van je unieke merk of Instagram content, je publiek, je niveau van toewijding, kun je geld verdienen op Instagram op de volgende manieren:

 • Publiceer gesponsorde content voor merken die de aandacht willen van jouw publiek
 • Word een affiliate partner en verdien commissies door producten van andere te verkopen
 • Maak en verkoop een fysieke of digitale product, of bied een betaalde dienst aan
 • Verkoop je fotografie

Het mooie hier is dat je achter meerdere inkomstenbronnen voor Instagram kunt gaan.

Dus, laten we beginnen met het meest gebruikte methode om geld te verdienen met Instagram: samenwerken met merken als een invloedrijke Instagrammer.

Werk met Merken aan Gesponsorde berichten om geld te verdienen met Instagram

De term “beïnvloeder” wordt veel gebruikt deze dagen.

Een beïnvloeder is simpelweg iedereen die voor zichzelf een online reputatie heeft opgebouwd door het creëren en delen van geweldige content online. Voor hun publiek, zijn deze beïnvloeders smaakmakers, trendsetters en betrouwbare experts wiens mening over bepaalde onderwerpen word gerespecteerd.

Vele merken kunnen daar niet mee concurreren en dus worden ze lievers partners met invloedrijke Instagrammers. Deze gesponsorde content helpt hun dan om hun bekendheid te vergroten onder hun doelgroep (de publiek van de beïnvloeder).


Hét E-book dat je helpt om te beginnen met geld te verdienen met Instagram

IK WIL GELD VERDIENEN MET INSTAGRAM


Maar het is niet alleen de grootte en het bereik van je Instagram account die merken willen. Het is het vertrouwen van je publiek.

Het kan moeilijk zijn om een balans te vinden tussen je omzet als een invloedrijke Instagrammer en je integriteit als een maker. Wanneer je twijfelt aan de houdbaarheid van je Instagram inkomen dan kun je natuurlijk  de merken waar je mee samen wilt werken selectiever kiezen. Net zoals dat de merken die met jouw willen samenwerken selectief zijn.

Merken zijn op zoek naar beïnvloeders om geld te verdienen met Instagram
Allerlei soorten merken zijn op zoek naar beïnvloeders om hun producten te promoten (via Fohr Card).

Hoe je Besluit Wat je Gaat Vragen als een Invloedrijke Instagrammer

Normaal gesproken houdt een gesponsorde post in dat er content word gemaakt – een Instagram post of video – en dat het merk toestemming krijgt om het content te gebruiken op hun site of in een advertentie.

Meeste van deze afspraken zijn verhandelbaar. Deze afspraken kunnen om 1 post gaan of een hele campagne in ruil voor een vergoeding, een gratis product, een dienst, een cadeau, belofte om blootgesteld te worden aan een groter publiek of een combinatie van deze opties.

Hou in je achterhoofd dat wanneer je aan het onderhandelen bent dat je niet alleen je content en gebruiksrechten ervan aanbied maar ook toegang tot je publiek . Inderdaad, ze krijgen toegang tot een potentieel groot publiek op 1 van de meest populaire sociale platformen.

Om je een idee te geven wat sommige merken bereid zijn te betalen en hoe je met ze kunt onderhandelen op basis van de kaarten die je in je hand hebt. In een survey van 5.000 beïnvloeders zei ongeveer 42% dat ze $200 tot 400$ vragen per post.

Hoe je Merken vind waar je mee kunt samenwerken

Wanneer je groot genoeg bent dan is de kans groot dat de merken jou zullen vinden. Maar je kan ook zelf op zoek gaan naar merken die vergelijkbaar zijn met jou qua persoonlijkheid en waardes zodat jouw publiek niet het gevoel heeft dat je ze gebruikt.

Je kan deze merken rechtstreeks contacteren om een afspraak te onderhandelen, maar je kan je zelf ook op de vele beïnvloeder marktplaatsen registreren om je kansen om gevonden te worden te vergroten:

 • Shoutcart: Verkoop een “shout out” naar je publiek voor een merk ongeacht hoeveel Instagram volgers je hebt.
 • Forh Card: Koppel je Instagram, blog, YouTube kanaal en andere sociale platformen om een beïnvloeder kaart te maken. Deze kaart toont verschillende profielen en een totale bereik aan merken die op zoek zijn naar een samenwerking. Je krijgt ook toegang tot een lijst met merken en waar ze naar op zoek zijn. Op deze manier kun jezelf het initiatief nemen om hun te benaderen.
 • Grapevine: Wanneer je meer dan 5k volgers hebt, dan kan je jezelf bij de Grape Vine marktplaats registreren voor de kans om te werken met soortgelijke merken als die van jezelf.
 • indiaHash: Merken zullen campagnes starten waar je in mee kan doen. Plaats een foto met de aangegeven hashtages op Instagram en verdien geld. Je moet minstens 700 engaged Instagram volgers hebben om mee te mogen doen.

De regels verschillen wanneer het aankomt op gesponsord content. Om toch aan de veilige kant te zitten en de respect en het vertrouwen van je publiek te behouden, kun je eventueel een #gesponsord hashtag toevoegen. Dit geeft aan je Instagram volgers aan dat het gesponsord content is. Om je gerust te stellen, ongeveer 69% van de beïnvloeders in een onderzoek zeiden dat transparant zijn over sponsors niet hun relatie met hun volgers heeft aangetast.

Je kunt voorbeelden van gesponsord posts en hoe Instagrammers merken in hun verhaal integreren vinden door te zoeken naar #gesponsord (of in het engels (#sponsored) op Instagram. Het volgende plaatjes bijvoorbeeld van How He Asked komt van een account die huwelijksaanzoeken deelt en samenwerkt met een juwelierszaak.

Word een Affiliate om Geld te Verdienen met Instagram

Een affiliate is anders als een beïnvloeder. Een affiliate probeert veel meer verkopen te genereren voor de samenwerkende partner – en niet simpelweg bewustzijn – in ruil voor een commissie.

Dit vindt normaal gesproken plaats met een traceerbare link of een unieke promotie code om er voor te zorgen dat links zich daadwerkelijk naar verkopen vertalen. Echter kun je op het moment alleen maar op 1 product focusen wanneer je affiliate marketing wilt toepassen omdat Instagram het nog niet toelaat om links buiten je bio te plaatsen. Dit betekent wel dat affiliate marketing voor Instagram een betere optie word wanneer je ze ook in je posts kunt plaatsen.

Denk er over na om meerdere online handelaren te benaderen die affiliate programma’s voor Instagram aanbieden waar je aan mee kunt doen. Je kunt ook populaire marktplaatsen bekijken zoals:

 • Clickbank: een affiliate platform met een op niveau gebaseerde commissie dat open is voor iedereen .
 • RewardStyle: een affiliate platform voor mode en levensstijl beïnvloeders die 20% commissie aanbied (alleen op uitnodiging)
 • Amazon’s Affiliate Program: een populaire optie die 10% uitbetaalt per commissie.

Hoewel het als een getallen spel lijkt, is affiliate marketing ook een soort kunst. Je maakt daarom ook meer kans op succes wanneer je met een plan er in gaat. Ook zul je je online aanwezigheid moeten vergroten met bijvoorbeeld een website en gebruik te maken van meerdere marketing kanalen.

Tip: Affiliate links kunnen lang en lelijk zijn, dus ik raad je aan om een URL shortener te gebruiken zoals bitl.y, vooral wanneer deze in je Instagram bio staat. 

Open je eigen Online Winkel om Geld te Verdienen met Instagram


Hét E-book dat je helpt om meer volgers en likes te krijgen op Instagram (en daarmee geld verdient)

IK WIL MEER LIKES EN VOLGERS OP INSTAGRAM


Je zult je nu afvragen of de enige manier om geld te verdienen met Instagram is door je publiek te verkopen of samen te werken met andere merken.

Echter zijn makers van alle soorten in een goede positie om hun eigen producten te verkopen zoals: fysieke producten, diensten of digitale accessoires die een uitbreiding van je eigen merk kan zijn. Hierdoor bouw je een onderneming rondom een publiek.

Je moet hier wel veel tijd in investeren, maar tegenwoordig is het bijna normaal voor Instagrammers om de stap te maken naar ondernemerschap.

Als bijvoorbeeld kun je Doug the Pug nemen, 1 van de grootste hondernemers van zijn tijd.

Hoe Doug the Pug geld verdient met Instagram

Door je eigen producten te verkopen hoef je je geen zorgen meer te maken om de integratie van andere merken in jouw berichten. Je kunt zelfs je eigen merk promoten met de producten die je verkoopt.


Hét E-book dat je helpt om te beginnen met geld te verdienen met Instagram

IK WIL GELD VERDIENEN MET INSTAGRAM


Fans kunnen hun liefde en steun uiten door 1 van je producten te kopen – een aankoop waar ze zich goed over kunnen voelen.

Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen:

 • Je kunt gebruikmaken van een print-on-demand dienst om je eigen t-shirts, kussens, koffie bekers, kunst, en veel meer te drukken en te distribueren.
 • Je kunt diensten verkopen als fotografie of consulting. Door slim gebruik te maken van je bio kun je geïnteresseerde mensen naar je email of naar je zakelijke website verwijzen.
 • Je kunt digitale producten verkopen zoals lessen, digitale boeken, of ontwerp templates.
 • Je kunt je Instagram account gebruiken om een onderneming te starten om je eigen originele producten te verkopen of zelfs een boek.

Wanneer je van plants om meerdere producten te verkopen, dan kun je ook je Instagram winkelbaar maken door gebruik te maken van apps zoals Four Sixty of Showcase om de ervaring van een Instagram post en een product beter te integreren.

Een webwinkel met Instagram integrerenSource: Child of Wild

Verkoop je Foto’s Online of op Dingen om Geld te Verdienen met Instagram

Iemand zou beroemd kunnen worden op Twitter door een grap te vertellen van 140 karakters, maar het delen van foto’s op Instagram staat centraal in de app. Foto’s zijn bezittingen die kunnen worden gelicenseerd, geprint, en verkocht op verschillende manieren.

Als je fotografie leuk vind en waarom je voor Instagram hebt gekozen in de eerste plaats, dan kan je je foto’s uploaden naar marktplaatsen zoals 500px of Twenty20 waar merken en uitgevers ze kunnen licenseren.

Aan de andere kant kun je je foto’s ook als afdruk op andere fysieke gebruiken verkopen. Diensten zoals Printful en Teelaunch laten jou je foto’s op posters, telefoonhoesjes, kussens en veel meer drukken. Ze nemen ook je zorgen weg wat betreft klantendienst, dus het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is verkoop.

Neem het verhaal van Daniel Arnold. Hij ging van het eten van 3 tosti maaltijden per dag volgens een interview op Forbes naar het verdienen van $15k in 1 dag. Dit lukte hem door zijn populaire, maar controversiele foto’s te drukken en te verkopen aan anderen. Indien je al een publiek hebt die wat van jou zou willen afnemen, dan hoef je alleen nog maar het initiatief te nemen. Dit houdt in dat je je publiek de kans bied om jouw gedrukte foto’s van jou te kopen.

Doe het Voor de lol en Verdien Geld met Instagram

Wat begon als een hobby – mensen aan het lachen maken, gekke dingen doen tijdens photoshoots met je hond of het delen foto’s van je eten – kan heel snel veranderen in een kans voor jou om extra geld te verdienen met instagram door jou toegewijde volgers.

Er is een scala aan mogelijkheden voor een maker van content op Instagram met een grote online publiek dat bestaat uit mensen die het niet kunnen helpen om door jouw content heen te scrollen. Het is deze speciale gave dat je bezit om deuren te openen. Je moet nu er alleen nog door heen lopen.


Hét E-book dat je helpt om te beginnen met geld te verdienen met Instagram

IK WIL GELD VERDIENEN MET INSTAGRAM


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *